Behandelingen

Acupunctuur is voor iedereen. Voor mensen die bang zijn voor naalden zijn er hele fijne naaldjes beschikbaar. Dat is met name voor fijngevoelige mensen aan te bevelen.

“A doctor who does not know the channels is like a person who walks in the night without a candle”

Deze zin is door iemand geschreven en heeft mij geintrigeerd.
– Unknown

Behandelingen:

  • Acupunctuur: Door middel van fijne, dunne naalden worden er op verschillende plekken in de huid naalden geplaatst om de blokkades die in het lichaam aanwezig zijn los te maken, zodat de energie beter gaat stromen.   
  • Laser acupunctuur: Binnenkort mogelijk. Door middel van “High power density” (HPD) -laserbehandeling. Er worden dezelfde acupunctuur punten gebruikt, maar dan niet met naalden, maar met laser. Deze manier is veilig en heeft geen bijwerkingen. Het fijne van dit apparaat is dat je met de infraroodlaser kunt kiezen voor verschillende programma’s. Dat gebeurt door middel van 770-940 nm te kiezen en de frequentie is 0-10000 Hz. 
  • Voedingsadvies: De Chinese geneeswijze gebruikt de vijf elementen in de voeding en de energetische warmte of koude. Door onwetendheid kunnen klachten verergeren. Als dat op de juiste wijze aangepast wordt kan dit de klacht verminderen.   
  • Cupping: Door middel van glazen of plastic cups op de huid te plaatsen zorgt het vacuüm ervoor dat de huid en spieren los gemasseerd worden. In veel culturen is het mogelijk om uw bloed te reinigen. Dat wordt aderlaten genoemd en in het Turks is het Hacamat. Deze wijze van behandeling pas ik met name toe op de donderdag.   
  • Moxa: Dit is een Chinese manier van het verlichten van klachten. Door de Moxalamp worden er op bepaalde delen van het lichaam warmte afgegeven. Hierdoor kunnen de klachten afnemen.   
  • Chinese kruiden: De Chinese geneeswijze gebruikt verschillende soorten kruiden van de natuur. Hiervan zijn diverse vormen beschikbaar zoals een kleine pil, losse kruiden om thee of soep van te maken. En er is een mogelijkheid om een zalf te gebruiken voor de huid. Dit geeft een zachte, verkoelende en pijnverlichtende werking.
  • Baby massage en kinder tuina: is een fijne manier voor je kind om de klachten te verhelpen. De klachten kunnen zijn: astma, eczeem, reflux, tand pijn, slecht slapen, bedplassen, koortsstuipen, oorpijn of gewoon een fijne massage die u graag met u partner wilt geven aan uw kind.